Сотнікова Альбіна

народна артистка України
Афіша актора
Репертуар
Вистава
Роль
Соломія, їхня донька
Опис

Народилася 18 лютого.

Освіта – Вищий державний музичний інститут імені Миколи Лисенка, спеціальність – актор музично-драматичного театру та кіно. Викладачі: народний артист України Федір Миколайович Стригун та народна артистка України Таїсія Йосипівна Литвиненко.

 

 

Нагороди:

Лауреат Премія імені Віри Левицької

Відзнака за внесок в українське мистецтво

 

Участь у фестивалях:

Тернопільські театральні вечори (м. Тернопіль)

Чернігівські грудневі театральні вечори (м. Чернігів)

Мелихівська весна (Мелихово)

Всеукраїнський театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької (м. Ніжин)

Золотий лев (м. Львів) та інших.

 

Репертуар

«Ромео та Джульєтта» В. Шекспір – Джульєтта

«Мадам Боварі» Г. Флобер – Емма

«Мачуха» О. де Бальзак – Поліна

«У неділю рано зілля копала…» О. Кобилянська – Тетяна

«Ніч на полонині» О. Олесь – Марічка

«Криваве весілля» Ф. Г. Лорка – служниця

«Дядя Ваня» А. Чехов – Олена Андріївна

«Коханий нелюб» Я. Стельмах – Ярися

«Твого комік» Макаров – Аплаксіна

«Затюканий апостол» А. Макайонек – дочка

«Тріумфальна жінка» Н. Ковалик – Лідуня

«Ханума» А. Цагарелі – Сона

«Оргія» Леся Українка – Неріса

«Любов і мундир» Ф. Мольнар – Олімпія

«Кайдашева сім’я» І. Нечуй-Левицький – Мелашка

«Дім з мезоніном» А. Чехов – Ліда

«Ліка і Чехов» Ю. Бичков – Ліка

«Мила моя, люба моя…» О. Огородник – Таня

«Івонна – принцеса Бургундська» В. Гомбрович – Іза

«Шаріка» Я.Барнич – Марішка, Сяся

«Житейське море» І. Карпенко-Карий – Ваніна, Маруся

«Три любові» А. Дункан, І. Шнейдер – Айседора Дункан

«Сава Чалий» І. Карпенко-Карий – Зося

«Вісім люблячих жінок» Р. Тома – Катрін

«Дім Бернарди Альби» Ф. Г. Лорка – Адела

«Валентин і Валентина» М. Рощин – Женька

«Кафедра» В. Врублевська – Лаговська

«Комедіанти» А. Баранга – Александра

«Суботня вечеря» Шолом-Алейхем – Ента

«Два дні… Дві ночі…» Б. Ревкевич за В.Шекспіром – Аніта

«Дама з камеліями» А. Дюма-син – Куртизанка

«Історія коня» Л. Толстой – Матьє (вона ж Марі)

«Одруження» М. Гоголь – Агафія Тихонівна

«Троє товаришів» Е.-М.Ремарк – Патріція

«Сватання на Гончарівці» Г. Квітка-Основ’яненко – дівчина

«Полліанна» Е. Портер – Ненсі

«Венера в хутрі» Л. фон Захер-Мазох – Ванда фон Дунаєва

«Небилиці про Івана…» Іван Миколайчук – Попадя

«Невольник» Т. Шевченко – Дівчина

«Блакитна Троянда» Леся Українка – Любов Олександрівна Гощинська

«Візит літньої пані» Ф. Дюрренматт – двоє на велосипеді

«Катерина» Т. Шевченко – Катерина

«Гуцулка Ксена» Я. Барнич – Рузя, артистка

«Дерджавна зрада» Р. Лапіка – Варвара Репніна

«Неаполь – місто попелюшок» Н. Ковалик – Лола

«Ісус, син Бога живого» В. Босович – Соломія

«По щучому велінню» М. Кропивницький – Королиха

«Гамлет у гострому соусі» А. Ніколаї – Кеті

«Вернісаж» В. Гавел – Вєра

«Віяло леді Віндермір» О. Уайльд – Місіс Ерлін

«Пропала грамота» М. Гоголь – Одарка

«Назар Стодоля» Т. Шевченко – Стеха«Циліндр» Едуардо де Філіппо – Рита;

«Вій, вітерець!» Яніс Райніс – Мати;    Звукотвори;

«LaWka» Олександр Гельман – ;

«Знак у вікні» – Мевіс;

«Різдвяна ніч» – Солоха, вдова;

«Голий король» Євген Шварц – Гувернантка;

«Благодійний концерт “… на камерну сцену”» – ;

«Украдене щастя» Іван Франко – Анна, його жінка;

«Сестри Річинські» Ірина Вільде – Режисери;    Олена Річинська;    Клавдія Річинська;

«Марія Заньковецька» Іван Рябокляч – Марія Заньковецька;

«Гуцульський рік» Гнат Хоткевич – Василина;    Газдині, Газди, Колядники, Дівчата, Хлопці:;

«Концерт оркестру театру» – Солісти;

«Пітер Пен: Нова історія» – Діана Дарлінг, Віола;

«З життя комах» – Метелик Клітія;    Посол, головний квартир’єр, журналіст, доброчинець, телеграфіст, полководець жовтих, мурахи робітники, солдати, службовці, посли, військові, носильники, поранені, армія жовтих, перша і друга одноденка, гурт одноденок-танцівниць, слимаки, дроворуб, тітка,;

«Попелюшка» – Мачуха Елеонора;

Фільмографія

1992 рік – «Для домашнього вогнища» – режисер народний артист України Борис Савченко

1993 рік – «Пастка» (серіал) – режисер Олег Бийма

1994 рік – «Геть сором!» – режисер Олександр Муратов – Мартел

1994 рік – «Записки кирпатого Мефістофеля» – режисер Юрій Ляшенко – Біля шапочка

2001 рік – «На полі крові» – режисер Ярослав Лупій – Сабіна

2008 рік – «Владика Андрей» – режисер Олесь Янчук – Дама на балу

2014 рік – “Жива” – режисер Тарас Химич – медсестра
2018 рік – “Король Данило” – режисер Тарас Химич – Боракчин-хатун

 

Наші партнери
© 2022 ТЕАТР імені Марії Заньковецької.